sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Hajamielinen lukija sai tänään pitkän nenän

Muistin tänään aprillipäivän noin kolme sekuntia sen jälkeen kun aloin lukea Aamulehden tupakkakoppijuttua lehden Asiat-liitteessä. Sen jälkeen olen hilpeästi bongaillut erinäisiä aprillipiloja uutisista ympäri internetiä. Mukava sunnuntainviettotapa.

Nekin joita en älynnyt itse käydä lukemassa paljastettiin harmillisesti jo tänään Hesarin ja Iltalehden jutuissa. Parhaita mielestäni olivat tuon tupakkajutun lisäksi IRC-Gallerian myyminen Ruotsiin, SAS:n lentokoneiden matkustamoiden täyttäminen heliumilla (ruotsiksi) ja Olkiluodon kelluva ydinvoimala.

Missään en ole vielä nähnyt mikä mahtoi olla Hesarin aprillipila – eivät kai he sentään niin huumorintajuttomia ole? Yhtäkaikki, jos sellainen nettilehdestä löytyi, se ei tainnut olla riittävän uskomaton tarttuakseen haaviini. Mielestäni liian uskottavat aprillipilat ovat vähän hölmöjä – missä huumori, jollei lukija lankea retkuun oikein kunnolla? Saatan epäillä muutamaakin tarinaa, mutta aika vaisuja piloja ne joka tapauksessa olisivat. Aamulehden jutussa sentään vetäistään höplästä oikein olan takaa: niin että ainakin tupakoivat lukijat alkavat jo kunnolla raivostua, kunnes viimeistään asiantuntijat Usko Itko ja Tror Aldrig alkavat raottaa hupailun verhoja.

Myös Nightwish "julkaisi" tänään uuden albumin kansikuvan, ja Britney Spearskin kuulemma saapuu Suomen Idolsien vierailevaksi juontajaksi. Lisäksi F-Secure kertoi tänään uudesta kauheasta viruksesta.

Lisäyksiä:
Microsoft on ostanut Firefoxin ja lupaa mitä huimimpia parannuksia. ...like seriously. Uusina ominaisuuksina mm. mahdollisuus lukea ja tilata RSS:ää (Real Simple Sex).

Tietoviikko kertoo, että Suomi joutuu olemaan ilman televisiolähetyksiä syyskuussa. Katkon ajaksi kansalaisten viihteennälkää järjestetään tyydyttämään mm. kiertäviä vitsinkertojia, humoristeja ja hauskalla tavalla kaatuilevia esiintyjiä.

Kaikkia aprillipiloja ei liene vielä bongattu: huippuvinkeä uutinen löytyi esim. Taloussanomien sivuilta: luottokortti, johon on liitetty kasvihuonekaasuja vähentävä ohjelma ja jota ei ole tehty muovista vaan maissista.

Klassisimpia aprillipiloja on listattu BBC:n sivuilla (englanniksi): mukana mm. ikisuosikki sveitsiläisten spagettipuiden uuden sadon riskeistä kertova juttu. Suomeksi aprillipilojen parhaista kerrotaan myös Ylen jutussa.

Aprillipiloista jutellaan myös Ilta-Sanomien keskustelussa.

Itse odottelin saavani haaviini joitain todella uskomattomia vedätyksiä, mutta Taloussanomia, SAS:ia, Aamulehteä ja IRC-Galleriaa lukuun ottamatta kunnon naurut jäivät saamatta. Täten kerronkin tässä muutaman vinkin, joita olisi voitu käyttää uutisankkoina.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) siirtyy vihreiden puolueeseen henkilökohtaisiin syihin vedoten
”Yhteiset näkemykset Merikukan kanssa nyt tärkeitä”, kertoo rakastunut Matti.

Uudesta pika-kotikaljauutteesta ennustetaan vapun hittituotetta
Ensimmäistä kertaa uutteella voidaan valmistaa kotonakin 4,7% olutta – vain parissa minuutissa! Näytepusseja 5 litran erään jaetaan tänään ilmaiseksi Alkoissa, mutta vain täysi-ikäisille.

Geenitutkijat julkistavat uusia mahdollisuuksia:
Todennäköisesti ensi vuonna jo saatavana geeniteknologian avulla valmiiksi maustettua lihaa.

----------------

Mikä oli sinun suosikkipilasi tänään? Onko sinulla hauskoja aprilli-ideoita? Kerro ideasi tuleviksi aprillipiloiksi kommenttilaatikossa!

Lisäys 2.4.2007
Hyvänen aika, kommenttilaatikko oli jostakin syystä hävinnyt tästä jutusta! Tahaton moka, anteeksi vain lukijoille. :) Nyt laitoin kommentit takaisin, toivottavasti nyt toimii. Jos teille sattui hauskoja aprillijuttuja eilen, kertokaa ihmeessä!

5 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Muinoin Valkeakosken Sanomat uutisoi näyttävästi kosken superjuoksutusta (tai vastaavaa, minä sitä niin tarkkaan muista, idea oli että kauhean paljon vettä kuitenkin) – aprillipäivä osui silloinkin kauniille sunnuntaipäivälle ja kaupungilla olikin sitten paljon ulkoilijoita katselemassa superjuoksutuksen muhkeita kuohuja. Minusta se oli sinänsä kiva pila, että ihmisten tuli lähdettyä ulkoilemaan ja samalla hihittelemään muille höynäytetyille.

Wilhelmiina kirjoitti...

Hyvä idea! Eikä varmaan harmittanut jälkeenpäin vaikka tulikin höynäytetyksi. :D

kukkis kirjoitti...

Minulta meni koko aprillipäivä ohi. Onneksi täältä sai lukea parhaita piloja :) Tykkäsin erityisesti luottokorttijutusta. Myös Vanhas-Matin loikka vihreisiin on hykerryttävä idea.

Miten kirjojen luettelointi sujuu?

--KATA-- kirjoitti...

Ihan aiheen vierestä. Päädyin tuonne katselemaan sinun flickr kuvia. Todella hienoja!

Wilhelmiina kirjoitti...

Kukkis: Minulla oli tosi hauskaa koko sunnuntain, kun metsästin noita aprillijuttuja - aina kun löysin sellaisen, hihkuin innosta. :D Tuo luottokorttijuttu oli minustakin yksi parhaita - mitä lähempänä jokin uskomaton juttu on uskottavuutta, sen hauskempi. Mutta se artikkelin lopun maissijuttu kyllä räjäytti potin hillittömyydellään. :)

Vanhasen loikka "vanhan vihollisen" puolelle olisi kyllä varmaan vuoden jymyuutinen. :D Mutta mistäs sen tietää - Merikukkahan voi olla se oikea käännyttäjä... ;)

Luettelointi on tosiaan viihtynyt ajatuksissa aika tavalla. Töissäkin on nyt ollut sitä ihan viran puolesta sen verran, että ehkä jätän sen ajatuksen hautumaan - ainakin siiheksi kun siellä taas vähän hiljenee. Jos hiljenee. Mutta onhan aina kesäloma! ;)

Kata: Kiitos! Tosi ilo kuulla että tykkäsit, se antaa taas uutta potkua harrastukselle. Tähän aikaan vuodesta alkaa taas heräillä into napata kamera mukaan joka kerran kun lähtee töihin tai mihin vain. Tulehan toistekin käymään. :)

 
Clicky Web Analytics