maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Raamatullista lapsikauppaa

Visukinttu heitti mielenkiintoisella linkillä, joka sai minut todella ihmettelemään Yhdysvaltain lastensuojelupolitiikkaa.

Marry Our Daughter -sivustossa myydään morsiamia - eikä vain mitä tahansa morsiamia, vaan teinimorsiamia; tällä hetkellä tarjolla alkaen 13-vuotiaista. Diili on tämä: me esittelemme tyttäremme [!] mahdollisimman lolitamaisissa kuvissa, sinä teet tarjouksen (=kosit) ja osallistut huutokauppaan, jossa tytär myydään korkeiten tarjoavalle. Perhe saa uima-altaan, uuden auton ja maatilan - sinä saat lapsimorsiamen.

Yhdysvalloissa virallinen Age of Consent eli ikä jolloin laillisesti saa harrastaa seksiä, on pääsääntöisesti 16 ja joissain osavaltioissa 18 vuotta. Tätä nuoremman kanssa seksiä harrastavaa aikuista odottaa vankilatuomio. Mutta ei hätää! Tämän voivat pedofiilisedät mainiosti kiertää ostamalla ja naimalla [sic!] kyseisen lapsen. Tarjoavia perheitä löytyy näemmä pilvin pimein.

Kaikki on laillista - ja myynnistä tyrmistyjää lyödään päähän raamatulla: näin sanotaan jo Vanhassa Testamentissa. Vaikka laillinen naimisiinmenoikä on suurimmassa osassa osavaltioita 16 tai 18 vuotta, porsaanreikänä monin paikoin on, että nuoremmat saavat mennä naimisiin, jos vanhemmat suostuvat. Joissain osavaltioissa on tälle alaikäraja, mutta toisissa mitään rajaa ei ole: laki sanoo vain, että nuoremmat voivat mennä naimisiin, jos vanhemmat suostuvat. Ja tällä sivustolla ne todella suostuvat!

13-vuotiaan Courtneyn hinta on tällä hetkellä $49,995 ja lisää tarjouksia odotellaan. Kuvassa tyttö poseeraa lapsellisen "viettelevä" ilme kasvoillaan ja sormet levittäen vihjailevasti paidankaulusta. Häntä markkinoidaan sillä, että jo hänen äitinsä ja isoäitinsä ovat menneet naimisiin 13-vuotiaana ja tytöllä on sama tavoite. Tokihan 13-vuotias jo tietää mihin on ryhtymässä, ja mitä loppuelämältään tavoittelee. Epäilemättä jotakuta tuntematonta rikasta vanhaa miestä, joka kustantaa hänen vanhemmilleen uuden traktorin.

Sivuhuomautuksena: ei Suomessakaan laki kovin tiukka tämän asian suhteen ole. Vaikka laissa sanotaan, että avioitujan alaikäraja on 18 vuotta, se myös sanoo (4 §): "Oikeusministeriö voi kuitenkin erityisistä syistä antaa kahdeksaatoista vuotta nuoremmalle luvan mennä avioliittoon." Minkälaisia nämä erityiset syyt voisivat olla? Kumma, että mieleeni ei tule yhtään pakottavaa syytä, jolloin avioliitto esim. pelastaisi alle 18-vuotiaan hengen tai terveyden. On vaikea kuvitella, että järkevät suomalaiset ryhtyisivät myymään lapsiaan morsiamiksi, mutta toisaalta, on minusta montaa muutakin asiaa vaikea kuvitella. Kuten vaikkapa sitä, että joku oikeasti maksaa rahaa kuullakseen Matti Nykäsen laulavan.

7 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Ohhoh! Tämä on taas kerran niitä juttuja, joita kuullessa tekee mieli tarkistaa, ettei sittenkin ole vahingossa pujahtanut madonreiästä johonkin toiseen todellisuuteen. Siis niinku ihan totta?! Jessus.

Paula kirjoitti...

Kommentoin saman Lauluntekijälle:

Mua alkoi epäilyttää toi saitti, oli liian "hyvän näköinen" ollakseen aito (jos tollanen olisi oikeasti jollain oikeauskoisella mormoniyhteisöllä pystyssä, niin olisi taatusti todella tuhnuista 90-luvun webdesignia). Googlasin sanoilla "marry our daughter hoax" ja taitaapa olla, että tuo sivusto on vain jonkun tuntemattoman tahon todella huono vitsi. Toivon sitä.

Kriisi kirjoitti...

Huono vitsi, mailiosoitekalastusta TAI pedofiilien ja muiden seksuaalirikollisten kalastuspaikka. Ei olisi erinäisten scameja pohtivien palstojen mukaan ensimmäinen kerta, kun FBI panee oman saitin pystyyn saadakseen nalkkiin pervoja.

Timo kirjoitti...

Kriisi, en oikein usko, että FBI toimisi tuolla tavoin: sivustonhan voi katsoa naruttavan lähinnä nykytodellisuudesta irralleen ajautuneita takapajuisten seutujen peräkamaripoikia. Teiniavioliitot olivat Syvässä Etelässä ainakin vielä viiskytluvulla tavallisia, ja niiden romantisointi (uskonnollisinekin ulottuvuuksineen) on tuskin kokonaan hälvennyt, joten aineksia ainakin huonoihin vitseihin luulisi riittävän. Avioliiton solmimiseen riitti käytännössä ilmeisesti sukukypsyys. On vaikea sanoa, mihin tuollainen käytäntö saattoi perustua, muttei Jerry Lee Lewistakaan, jonka 13-vuotias sukulaisvaimo aiheutti skandaalin Britannian kiertueella vuonna 1958, ihan pedofiliasta keksitty syyttää.

Timo kirjoitti...

Tai no, tarkemmin ajatellen poliisinkin käytännöt saattavat Amerikoissa olla aika kummallisia...

Alhaista avioliittoikää muistan jossain väitetyn uudisraivaajaperinteeksi, ja se on merkillepantavan amerikkalainen ilmiö siinä missä omenapiiraskin.

Se siitä. Hulluja nuo roomalaiset. naalpxl, ammyrsf

Mewril kirjoitti...

Tuota Suomen avioliittolainsäädäntöä kommentoisin:
Nykyään todella harvoin sovelletaan tuota lakia. Ennen, vielä lain säätämisaikaan muutama vuosikymmen sitten (muistaakseni 1970-lukua?) olivat aviottomat lapset kauhistus ja usein alaikäisten avioliittoanomukset koskivatkin juuri tilanteita, joissa alaikäinen oli raskaana.

Wilhelmiina kirjoitti...

Joo, aika epäilyttävä tuo saitti on kaikin puolin, enkä hämmästyisi suuresti, jos se olisi jonkinlainen melkoisen hämärä vitsi. Sen verran kuitenkin tuosta mormoni-asiasta, että sivustollahan ei missään väitetä, että sillä olisi mitään tekemistä uskonnollisten yhteisöjen kanssa, vaan pikemminkin esiintyy varsin avoimesti kaupallisena saittina, joka vain käyttää olemassaolonsa oikeutuksena, että homma on laillista, ja perustelee liikeideaansa sillä, että raamatussa sanotaan jotakin morsiushinnasta.

Ja ihan oikeassa ovat - noista lakilinkeistä näyttää selviävän, että toiminta, vaikkei olisi vitsikään, on aivan laillista. Yhdysvalloissa saa tosiaan mennä joissain osavaltioissa naimisiin vaikka kolmetoistavuotiaana, jos vanhemmat luvan antavat. Käsittääkseni näin myös jonkin verran tehdään - kuten Timo sanoi, on alueita joilla aikainen naimisiinmeno tuntuu olevan perinteenä. It's the American way, voisi sanoa.

 
Clicky Web Analytics