maanantaina, marraskuuta 24, 2008

Äänestä lompakollasi

Nyt kun jouluteemassa ollaan, jatketaan vielä hiukan ekoasialla.

Jouluna ostetaan todella paljon elektroniikkaa, ja ehkä teidänkin perheessänne pukki saattaa tuoda jos jonkinlaista laitetta muassaan. Greenpeace on ehkä tätä hiukan ajatellutkin julkaistessaan kansainvälisten elektroniikkayritysten ekovertailun juuri tähän aikaan.

Nyt on siis loistava tilaisuus keventää hiukan omaa ekologista jalanjälkeä, vaikkei aikoisikaan jättää joululahjoja ostamatta. Mm. Tietokone-lehden juttu kertoo ketkä saivat kiitosta ja ketkä risuja ekovertailussa. Kauppalehti kertoo minijutussaan ytimekkäästi vain parhaat.

Ostoshuumassa kannattaa siis valikoida ympäristöystävällisempien yritysten tuotteita ja kannustaa piittaamattomia yrityksiä yrittämään ensi vuonna hiukan enemmän.

Lisäksi: hienoista ylpeyttä tuntien voimme todeta, että suomalainen yrityshän se voitti tämänkin vertailun. ;)

Koko vertailun tai sen tiedotteen voi lukea Greenpeacen sivuilta -- tosin vain englanniksi.


Ekovertailu tiivistettynä:

Vuoden parhaat: Nokia, Sony Ericsson, Toshiba, Samsung, LGE, FSC, Motorola, Sony, Panasonic

Vuoden häviäjät: Nintendo, Microsoft, Lenovo, Philips, Apple, HP, Acer, Dell, Sharp

Joulupukki ympäristöasialle! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jessssssss, vihreä joulupukki !!!

=)

Kristian kirjoitti...

Heh, lompsalla voisin äänestää mutten sen tyhjyyttään ammottavalla sisällöllä. Viimeisin ostokseni sai tuossa skabassa sentään hopeaa.

Ajattelin lisätä linkkisi blogiini, paronitar vai omena?

Wilhelmiina kirjoitti...

Niinpä, sama ongelma se täälläkin. :D

Kumpi tahansa sopii aivan mainiosti, Kristian. Blogisi sivupalkkiin (tms. linkkilistaan) pääseminen olisi minulle kunnia. :)

Hassu juttu muuten, olin juuri äsken lukemassa blogiasi. Äänestin runojakin. Pidän runoistasi edelleen aivan valtavasti.

Hitto, nyt tuli mieleen, että omaakin linkkilistaa voisi joskus päivittää. Siellä taitaa olla sellaisiakin linkkejä jotka ovat vanhentuneet jo kauan sitten... ja kaikki ne, joita olen ryhtynyt lukemaan viimeisen vuoden aikana, puuttuvat tyystin. Hyvä kun muistutit!

 
Clicky Web Analytics