torstaina, tammikuuta 13, 2005

Blogistanian äärirajoilta

Tiistaina vietin varsin työntäyteisen päivän asentaen sivulleni kävijälaskuria. Kooditaidottomana tämä vaati minulta varsin paljon äärimmäisen tylsän tekstin lukemista ja loputonta kokeilua Bloggerin mainion preview – toiminnon avulla.

Ensin asensin sivulleni monimutkaisen Laskuri.netin
koodin ja ajattelin, että homma slut, nyt kaikki ok. Pah. Ensimmäiset kerrat sitä testattuani homma kaatui siihen, että koko laskuri hävisi ja laskuri.netin omat sivut herjasivat jostakin virheestä sivulla – en saanut edes etusivua enää ladattua. Kauhuissani ajatuksesta, että onnistuin törttöilylläni jotenkin kaatamaan koko laskuri.netin, pakenin ja hankin itselleni ihka uuden laskurin Sivuille.netistä. Ja huh! Sehän toimii! Tuollainen pikku koodinpätkä – eikä sivusto edes kaatunut! Huh.

Syy siihen, että laskuri oli saatava oli se, että en ole vieläkään saanut sivuani Pinserin blogilistalle, vaikka ilmoitin sen jo iät ja ajat sitten, ja aloin epäillä, että kukaan ei luultavasti koskaan käy blogissani. Olin varma siitä, että blogini on Blogistanian matkailukartalla yhtä tunnettu kuin Suomen matkailijoille Njalino: 600 asukkaan pikkukylä – Siperiassa. Sitä ei löydy edes kartastosta. (Ja kun yritin etsiä sitä nettikartasta, se tapahtui taas: koko karttasivu meni sököksi! Man, I’ve got a baaad influence on websites…)

Noh, yllättävää kyllä, saatuani tuon laskurin toimimaan (ja suljettuani omat käyntini pois laskuista [!]) totesin muutamaa tuntia myöhemmin: Ou mai gaad! Siellä on käynyt joku – monta jokua! Sydänkohtauksen tai herätyskokoushurmoksen partaalla punastuin innosta: olen sittenkin Suomen puolella! Vaikka sitten Nuijamaan pikku kyläsessä itärajalla, niin sittenkin: tällä puolen rajaa.

Wau. Ja ennen kuin sanotte, niin: ei, se ei voinut olla äiti. Hänellä ei ole nettiä, eikä hän muutenkaan osaa tehdä tietokoneella muuta kuin pelata pasianssia. Siihen hän on jo kyllästynyt, sillä hänellä on sangen omituinen taipumus voittaa jatkuvasti. Hän on ilmeisesti vienyt minunkin pasianssilykkyni (tai ohjelma inhoaa minua), sillä minä en voita koskaan. Weird.

PS: Jos joku haluaisi välttämättä neuvoa blondia, miten tästä templatesta vaihdetaan taustan värit, olisin kovasti kiitollinen. En vain löydä koodeista sitä saakelin kohtaa, missä se määritellään. En tosin edes tiedä mitkä värit olisivat hyvät, mutta se onkin sitten sen ajan murhe. ;)

Ei kommentteja:

 
Clicky Web Analytics