sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2005

Mmm, kirjoja...

Viime aikoina olen ajatellut ja aikonut kirjoittaa niin pontevan velvollisuudentunnon vallassa, että seurauksena on ollut täysi kirjoittamattomuus. Sitten Tira nipisti ja nykäisi minut horroksestani, haastamalla minut me-me-me- (aivan niin, luulit oikein) meemiin. Tiedoksi annettakoon, että teos Fahrenheit 451 on minulle tuttu ainoastaan lyhyen, pinnallisen juonikuvauksen perusteella.

Olet joutunut Fahrenheit 451:n maailmaan - mikä kirja haluaisit olla?
Fahrenheit 451:n maailmassa en haluaisi olla ainakaan kirja, mutta sanotaan, että jos onnistuisin välttämään rovion ja tulemaan sen sijaan luetuksi, en pitäisi ollenkaan pahana kohtalona olla vaikkapa Frances H. Burnettin The Secret Garden tai Carrollin Liisan seikkailut ihmemaassa.

Oletko koskaan ollut ihastunut fiktiiviseen hahmoon?
Varmaankin pikkutyttönä kaikkiin salaperäisiin, mietteliäisiin hahmoihin. Ja tottakai sankariini Maija Poppaseen (ja ei, en tarkoita sillä tavalla). Toisaalta, olen kyllä toivonut että moni fiktiivinen mielenkiintoinen hahmo ei olisikaan fiktiivinen. Näistä muutamia vaikkapa maailman paras yksityisetsivä Hercule Poirot, Alabaman hullut -kirjan Peejoe (Mark Childress) ja Dolores Claiborne (Doloreksen tunnustus, Stephen King).

Mitä luet tällä hetkellä?
Runoja murteilla: Mee mummu ja muut (jossa on mukana ystäväni Oilin runoja), Carl Hiaasenin Koirankuria, Janet Fitchin Valkoinen Oleanteri, tylsääkin tylsempi "kauhu"kokoelma Murhaava Hollywood, Intohimosta rikokseen -dekkariantologia ja bussimatkalukemistona Janet Evanovichin näppärä To the Nines. Kirjahyllystä löytyy lisää kesken olevia, mutta niissä lukutauko on jo venynyt niin pitkäksi, etten voi sanoa lukevani niitä tällä hetkellä. Itsepäisyyttäni en kuitenkaan voi jättää kirjaa lopullisesti kesken.

Mikä on viimeisin kirja jonka ostit?
Varmaankin Seppo Jokisen Koskinen ja raadonsyöjä. Harmikseni en löytänyt kaikkein ensimmäistä Koskinen-kirjaa (Koskinen ja siimamies) - liekö sitä enää myynnissä missään. (Saakelin kirjakaupat pitävät valikoimissaan enää vastailmestyneitä opuksia, edes klassikkoja ei tahdo löytyä - hyvä, ettei eräs hölmistynyt kirjakaupanmyyjä tokaissut jokin aika sitten ääneen kasvoiltaan paistavaa ihmetystä: "...Charles Dickens?") Sitä edeltävät ostokset olivat 8 kirjaa, joiden joukossa mm. pari Jane Austenia, Douglas Adamsin Sielun pitkä pimeä teehetki, Paretskyn Muistin ansassa ja pari Zoé Valdés'n kirjaa.

Mikä on viimeisin lukemasi kirja?
Oili Vainion runokirja Häpp hiuka & Nicholas Evansin Tulisielut.

Mitkä viisi kirjaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Maija Poppasen (tai sitten ihmemaan Liisan), Bo Carpelanin Elämä jota elät (salakuljettaisin muassa myös Taivaanmaalarin), Kirsi Kunnaksen Puut kantavat valoa, Sheri S. Tepperin Portti naisten maahan ja vielä joku lukematon Hiaasenin tai Terry Pratchettin kirja. Hitto, jos joudun istumaan jollakin saarella vuosikaudet, haluan ainakin lukea jotakin hauskaa.

Kenen haluaisit jatkavan meemiä ja miksi?
Vaikea sanoa. Monet, joilta olisin sitä toivonut, ovat vastanneet jo. Laurin, Milan ja Turistin valinnat, toisaalta, olisi kiva tietää.

Ei kommentteja:

 
Clicky Web Analytics