torstaina, helmikuuta 09, 2006

Miimi

Laura tyrkkäsi meemillä taannoin kommenttilootassa, ja haastoi kertomaan kymmenen mielenkiintoisinta bloginimeä. En silloin osannut oikein paneutua asiaan, kun kuvailu (ks. edelliset jutut) pyöri päällimmäisenä mielessä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös niin? Tässä olisi setti kiintoisia nimeämisiä, joista tahdon blogaajia onnitella.

Olkaasny on ihan ehdoton.
Leppoisa lausahdus, joka herättää tamperelaisen heti ihmettelemään, että mitäs täälä ny meuhkataan.

Esittelyteksti sen jo kertoo:

Jos asiat tai ihmiset eivät käyttäytyneet mummon mielestä soveliaalla tavalla, hän komensi napakasti "Olkaasny!" Kolmekymppisen pääkaupunkiseudulla asuvan naisen tekisi mieli todeta samoin monille elämäänsä liittyville henkilöille ja asioille.
Niin minunkin tekee mieleni usein sanoa. Viime aikoina täällä Blogistaniassakin on taas oltu niin tappelun tuoksinassa siellä sun täällä, että mieli tekisi lausahtaa juuri niin kuin tässä. Enkä linkitä nyt ketään, koska minulla ei ole asiaan lisättävää.

Valkoinen piste, pilkku
Runollinen blogi, jonne eksyin nimen perusteella ja jonka sisältö herättää ajattelemaan. Etsin nämä nimet muuten Blogilistalta, jotta en herkeäisi suosimaan pelkästään lemppareitani - ja joistakin tuli sitä myötä uusia luettavia. Niin varsinkin tästä. Löytö!

Huomasin muuten, että Blogistan pullistelee mielenkiintoisia bloginimiä - tässä on vain jäävuoren huippu. Kirjoittajilta löytyy kunnioitettava kasa mielikuvitusta ja inspiraatiota!

Kuinka Kum-Maa on kaikkialla
Miten ihana nimi! Marjatta Kurenniemen samannimistä kirjaa (johon blogin nimi epäilemättä perustuu) en ole lukenut, mutta mieli tekisi. Nyt sen päätän - lainaan sen seuraavaksi kirjastosta.

Ecran
Haluaisinpa tietää mihin tämä nimi perustuu. Luin Liisan blogia jo ennen kuin hän lopetti sen ja aloitti onneksi nyt taas uudestaan. Päivitystahti vain on hiukan hitaanpuoleinen. :)

Agrippa
Suomen vanhin edelleen päivittyvä blogi, jolla on lisäksi yksi mielenkiintoisimmista nimistä - ja nimen syntytarinakin on varsin kiinnostava. Pidän tästä blogista todella, se on tunnelmallinen ja kaunis.

Tarinoita Harmaan puun kylästä
Jälleen nimi, jonka syntytarina olisi kutkuttavaa tietää. Pidän tällaisista kertomuksellisista nimistä, niistä vaistoaa että nimen takana on jokin ajatus, idea - tarina.

Antiprinsessapäiväkirjat
Kapina prinsessaunelmaa vastaan! Tässä on sitä jotakin. Minä inhoan vaaleanpunaista, ja jotenkin tämä vetoaa siihen puoleeni. Vaikka sen reunat ovatkin vaaleanpunaiset... ehh. Hyvä blogi, muutenkin.

Zombie Online
Kukapa voisi vastustaa tämän nimistä blogia! Kaikkihan rakastavat zombeja, eivätkö vain ...vai eivätkö? Varsinkin, kun blogissa on toinen toistaan hauskempia sarjakuvapiirroksia. Oikea arkiaamun pelastus, tämä. Olen usein häirinnyt työtovereitani raahaamalla heidät ruudun ääreen katsomaan hihittelemääni kuvaa.

Veloena
Niin, yksi hartaista suosikeistani. Mistä tulee nimi Veloena? Onko se selitetty niin alussa, että en silloin ollut vielä kuullutkaan blogeista? Salaperäinen tyttö, joka tuntuu kertovan kaiken eikä kuitenkaan mitään. Mystinen ja kiehtova blogi, jonka kieli on kuin runoa tai unta.

Dionysoksen kevät
Miksi juuri Dionysos, miksi juuri kevät? Minusta kaikilla blogeilla voisi olla jonkinlainen syntytarina-entry, jonka voi sitten linkittää myöhemmin tutustuvia varten etusivulle.

Mielenkiintoisin olisikin minusta meemi, jossa kirjoittajat kertovat, miksi valitsivat blogilleen juuri sen nimen kuin valitsivat. Kertokaa, ihmiset, haastan teidät kaikki!

Mikä juuri sinun tarinasi on?

12 kommenttia:

LL kirjoitti...

Olkaasny on ihan ehdoton minunkin mielestäni. Harmitti jälkeenpäin, kun tuli vastaan vasta oman jäävuorenhuippuni julkaistuani.

Meemiin kuuluu käydä onnittelemassa hyvästä nimestä kommenttilootaan. : )

Wilhelmiina kirjoitti...

Ollaasny sit. :)

Koska minua ärsyttävät meemeissä kaikkein eniten säännöt, olen päättänyt olla tekemässä blogissani mitään mitä kuuluu tehdä. ;)

(Elämässä on ihan riittävästi pakollisia velvollisuuksia, että antaisin yhdenkään sellaisen luikerrella blogiin, jota kirjoitan huvikseni.)

LL kirjoitti...

Aivan oikein.

Wilhelmiina kirjoitti...

No, kävin nyt sitten kuitenkin kyselemässä tätä nimen syntytarinaa, koska minua tosiaan kiinnostaisi. Muissa tapauksissa luotan heidän statistiikkamittareihinsa - kaikillahan ei kommentointimahdollisuutta näemmä edes ole. :)

Antiprinsessa kirjoitti...

Heihoi!
Kiitos onnitteluista, ja toiset samanlaiset sinnepäin kekseliäästä nimestä; ja hauskasta blogista muutenkin.
Oman nimeni tarina taitaa liittyä juuri siihen vaaleanpunaiseen, joka valikoitui taustaksi juuri kuvottavuutensa nimissä. Ja sitten siihen piti yhdistää nimi, joka törmäisi messevästi kermakakkuvärien kitsch-estetiikkaan. Lopputulos on juuri kuten muotoilit: kapinaa prinsessaunelmaa vastaan!

Susienne kirjoitti...

Susienne-munmo onnitteloo:

http://susienne.blogspot.com/2006/02/nokkelain-nimien-maasta.html

Saako lähettää terveisiä? Terveisiä papalle Karviaan ja iskälle Atalaan! Lähettäkää pullaa!

Wilhelmiina kirjoitti...

Terveisiä saa lähettää vaikka koko viikon. :D Olisi muuten hauskaa, jos olisi Terveisiä-blogi, jossa saisivat kaikki lähettää terveisiä mielimilleen henkilöille. Pelkästään terveisiä koko blogi täynnään. Sieltä niitä sitten voisivat kaikki käydä lukemassa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Wilhelmiina
kiitos kommentista. Kuinka Kum-maa kaikkialla -blogini nimi tosiaan perustuu mainitsemaasi kirjaan. Kirja on ollut yksi mielikirjoistani lapsesta asti ja olen jollain lailla aina pitänyt tavallaan mottonani ko. lausetta. Siihen nimittäin tuntuu jollain lailla kiteytyvän kaikki millä tuntuu olevan merkitystä. Lapsillenikin olen kirjaa lukenut ja nyt ovat itsekin sitä lueskelleet. Kirjaparkani alkaa olla aika kulunut kaikesta lukemisesta. Muistaakseni viime vuonna näin kirja-alessa uusintapainoksen... Terveisin Miehanna

Petja kirjoitti...

No tämän blogin nimi on yksi suosikkejani.

Parhaat blogit on naisten pitämiä, vain harvat miesten blogit on kiinnostavia, edes nimellisesti.

Oman blogini nimi on viittaus, lähinnä kintaalla.

juuli kirjoitti...

Olen mieltänyt Veloenan olevan käänteinen nimi Elovenasta, onhan kirjoittaja lätkäissyt päähänsä oljenkeltaisen peruukin kuvaansa.
Miettikääs tätä: useimmat miesten blogit on tylsiä, mutta mites miesten kirjoja julkaistaan enemmän kuin naisten?

Tui kirjoitti...

Oman blogin (Neiti Hätäinen) nimi tulee siitä että olen hätäinen. Ja jostain vinksahtaneesta syystä joskus puhun itsestäni neitinä. Joitakin asioita on helpompi kertoa niin. Siitä nimi siis.

Ja hyvää ystävänpäivää!

hanhensulka kirjoitti...

Hyvä Mina, sinun blogisi nimi on blogistanian helmiä, sehän sanoo blogeista sen tärkeän asian, joka aina tahtoo unohtua, kun niitä lueskelee. Nehän ovat kaikki 'von Münchausen', ja tietysti pysyvätkin tarkasti virtuaalissa totuudessa.

Yritän miettiä tätä kysymystä ja tunnen siitä oikein lastun tulevaksi.

Kiitos kun muistit minunkin blogiani, ja Hyvää ystävänpäivää.

 
Clicky Web Analytics