perjantaina, kesäkuuta 23, 2006

Juhannuksen selviytymisohjeet

Nyt kun on taas kesän juhla käsillä, kannattaa muistaa pari juttua, jotta huomenna ei tarvitsisi kärsiä ainakaan krapulaa kummempaa. Tässä pari lyhyttä käyttöohjetta.

Grilli: Sytytetään yleensä noin kanisterillisella sytytysnestettä. Ei kannata kaataa sitä päälleen. Grilli on yleensä sytyttyään kuuma, älä siis koske siihen paljain käsin. Yleensä on suositeltavaa, ettei grillata omia nakkeja (=sormia) ritilällä. Todennäköisesti ei ole myöskään palkitsevaa kaatua sen päälle.

Vene: Pelastusliivit ovat kauden kuuminta hottia, joten ne kannattaa pukea jo tyylinkin vuoksi - kukapa ei olisi aina haaveillut näkyvänsä naapurisaareenkin neonväreissä. ;) No, ainakin jos on tippunut veneestä - tai, jos naapurisaaressa on yhtä hotteja kumppaniehdokkaita. Veneeseen kannattaa myös ottaa jokin kätevä ratkaisu, johon ulos pyrkivät oluet voi purkaa ilman laidalla keikkumista. Tyylikäs ratkaisu voi olla esim. juuri tyhjennetty pullo , johon pissiminen on myös varsinainen taidonnäyte. Ehkä kuitenkin suositeltavinta on pysähtyä lähimpään saareen, jossa voi bongata lisäksi samalla hyvin vähän pukeutuneita tipuja, jotka ovat kenties hehkeimmillään juhannuksen juhlissa.

Ranta: Uimaan lähtiessä kannattaa muistaa ottaa uimataito ja/tai kelluke mukaan. Jos sen sijaan on otettukin tukeva känni, on yleinen käsitys, että täynnä oleva pää pitää kaverin kuin kaverin pinnalla. Käsitys on kuitenkin väärä. Mitä täydempi pää sitä pienempi uimataito, joten pelkkä kahlaus lienee suositeltavaa.

Aurinko: Palaneen ihon kuoriminen isoina lastuina ei välttämättä ole parasta krapulapäivän ajanvietettä, joten kannattanee läträillä aurinkovoiteella usein ja antaumuksella. Seuraleikki-idea: Joka kerran kun haette uuden pullon, haette aurinkorasvan. Pullonpyörityksellä voidaan päättää kuka voitelee kenet.

Hyttyset: Niitä on olemassa. Kannattaa varautua muullakin kuin torjuvalla asenteella.

Tässä varmaan ne tärkeimmät. Jos muuta tulee mieleen, huikatkaa kommenttilootassa.


Iloista ja aurinkoista juhannusta! :)

3 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Hyviä ohjeita - ja hyvää juhannusta :-)

Kirsti kirjoitti...

Huhhuh, selviydyin juhannuksesta, mutta vain nipin napin koska sain nämä mainiot ohjeesi silmiini vasta nyt. Hauskaa kesää!

Wilhelmiina kirjoitti...

Heh, no hyvä että oli onni myötä! :D Samoin sinulle!

 
Clicky Web Analytics