lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Lahjaideoita

Lahjoja pitäisi ostaa? Ruuhkat eivät houkuta? Haluaisit olla eettinen kuluttaja? Näistä verkkokaupoista voi hankkia lahjoja ja käyttötavaraa hiukan paremmalla mielellä.

Hyväntekeväisyys-, avustus- ja ihmisoikeusjärjestöjen verkkokaupat:

Unicefin verkkokauppa
Täältä löytyy mm. kortteja (myös yrityskortit), leluja, pehmoeläimiä, pelejä, vaatteita, kalentereita, muistikirjoja, kirjepaperisettejä jne. Ostamalla täältä autat Unicefin kansainvälistä lastensuojelutyötä. Unicefilla on myös valtavan hienoja Pehmeitä paketteja.

Mannerheimin lastensuojeluliitto
Verkkokaupasta löytyy esim. vaatteita ja muita tekstiilejä (Lapset Ensin -mallisto) sekä korusähkeitä ja adresseja. MLL tekee varoilla suomalaista lastensuojelutyötä ja tukee lapsiperheitä vaikeissa elämäntilanteissa.

Pelastakaa lapset
Tarjolla laadukasta keramiikka- ja lasitaidetta, leluja, paitoja ja pusakoita, sekä erikoisia tarina-, myytti yms. korttisarjoja. Ostamalla täältä tuet lastensuojelua meillä ja maailmalla.

Suomen Punainen Risti: Hyvän Mielen Verkkokauppa
Verkkokaupassa näyttääkin olevan aivan erityisen monipuolinen tuotevalikoima, josta löytyy mm. ihana Martta Wendelin -seinäkalenteri, musiikki- ja dvd-levyjä, kauniita kortteja, Aarikka-tuotteita, tekstiilejä, koruja ja myös kaikenlaista käytännöllistä.

Kummijärjestö Plan Suomen verkkokauppa
Sieltä löytyy mm. pelejä, satukirja, vaatteita, Aurinkolintu- ja Eko-koruja, kortteja, CD:itä ja muuta lahjaksi sopivaa. Yrityksille yhteistyömahdollisuuksista löytyy tietoa Yritysyhteistyö-sivulta. (Plan Suomen järjestön sivut löytyvät täältä.)

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen verkkokauppa
Paitoja, muita tekstiilejä, joulukortteja yms.

WWF Suomen verkkokauppa
Eläin- ja luontoaiheisia tavaroita luonnonsuojelun hyväksi. Korttien lisäksi liikkeessä on kattava valikoima vaatteita, pehmoeläimiä, leluja, kodintekstiilejä ja muuta lahjatavaraa. Kortteja myös yrityksille. WWF eli Maailman luonnonsäätiö toimii yli 100 maassa.

Eläinsuojeluliitto Animalian verkkokauppa
Tarjolla taidetta, postikortteja, t-paitoja, kirjoja, koruja ja monenlaista muuta.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Luontokauppa
Kaupasta löytyy hyvin monipuolisesti kaikenlaista: retkeily- ja ulkoilutuotteita, hoitotuotteita, Norppa-tuotteita, lahjatavaroita, kodintavaroita, tekstiilejä yms.

Kirkon ulkomaanavun nettikauppa
Täältä löytyy paljon joulutuotteita, kuten joulukortteja, kahvia, joulukoristeita, leluja, tekstiilejä, laukkuja ja kaikenlaista muuta mukavaa. Helsingissä on myös kauppa.

Syöpäjärjestöjen verkkokauppa
Tekstiilejä (mm. Syöpä-tuotteet), Aarikan Hiiri-tuotteita sekä kortteja ja adresseja.

Invalidiliiton verkkokauppa
Valikoimissa on paljon turva- ja terveystuotteita (kuten ensiapupakkauksia, kuumavesipullo, saunamyssy...), mutta myös muuta, esim. jäälyhtymuotit. Tulot menevät vaikeavammaisten palvelujen kehittämiseen Suomessa.

Autismi- ja Aspergerliitto
Verkkokaupasta löytyy esim. lasten maalaamia joulukortteja, kirjoja, paitoja ja muuta aiheeseen liittyvää.

Hyvän mielen lahjoja heille joilla on jo kaikkea:

World Visionin hieno idea: Lahjaksi lehmä -verkkokaupassa voit ostaa ystäville tai perheellesi lahjaksi tarvikkeita, jotka toimitetaan hänen nimissään lapsille ja heidän perheilleen kansainvälisillä kriisialueilla. Ystäväsi saa kortin, jossa lahjoituksestasi kerrotaan. Lahjat (esim. terveystarkastus, koulutarvikkeet tai ruokakori) toimitetaan perheille suoraan. World Visionilla on myös verkkokauppa, josta voi ostaa hauskoja paitoja. World Vision on maailman suurin kansainvälinen kummilapsijärjestö.

Kirkon ulkomaanavun Toisenlaisesta lahjakaupasta voit antaa ystävällesi lahjaksi mm. koulupukuja lapsille, puuntaimia, lääkkeitä, kanoja, puhdasta vettä, vuohen ja kaikkea muutakin tarpeellista lähetettäväksi ihmisille, jotka niitä tarvitsevat. Tarjolla myös erinomainen yrityslahjaidea.

Lahjoita solidaarisuutta!
Kansainvälisen solidaarisuussäätiön verkkokaupassa voit antaa lahjaksi esimerkiksi ammatin tai turvallisen yöpaikan. Säätiöllä on sivujen mukaan tällä hetkellä yhteistyö- ja kehityshankkeita Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Karjalassa. Hankkeiden tavoitteena on auttaa ihmisiä auttamaan itse itseään.

Interpedia tarjoaa mahdollisuuden lahjoittaa esim. joulukortti- tai merkkipäiväkukkarahat kehitysmaiden lapsille. Tiedon lahjoituksesta voit lähettää vastaanottajan sähköpostiin Interpedian e-kortilla. Voit myös ohjata oman merkkipäiväsi lahjoitukset kehitysyhteistyöhön, ja sopia etukäteen jopa lahjoituksen kohteesta. Tulleista lahjoituksista saat itsellesi halutessasi listan. Interpedia myy myös adoptioaiheisia julkaisuja sekä tekstiilejä, joiden tuotto menee Interpedian lapsityöhön.

Ympäristöjärjestö Dodon iloinen ympäristölahja vie Madagasgarin pienviljelijöille mehiläishoidon aloituspaketteja ja Länsi-Afrikan Malin naisille puutarhakoulutusta ja viljelyvälineitä. Hyvää mieltä ja lisäksi tukea sekä ihmisille että ympäristölle.

I-Aidin Hyvät lahjat -kaupassa voit myös antaa lahjoja Intian Jaipuriin lastenkoteihin, katulapsille ja slummissa asuville perheille. Tarjolla koulupäiviä, vettä, ruokaa, huopia ja vaatteita.

Suomen lähetysseuran Onnen lahjat -kaupassa voit antaa lahjaksi kehitysmaiden lapsille mm. rokotteita, puhdasta vettä, koulukirjoja tai vaikkapa kaksi lammasta.

Muita hyvän mielen kauppoja:

Mentalwear on myös kiva paikka ostella lahjoja, vaikka kaikki sen tuotto ei menekään hyväntekeväisyyteen. Mentalwear avustaa joka vuosi erilaisia järjestöjä, kuten Suomen Mielenterveysseuraa, Alzheimer keskusliitto ry:tä sekä Aids-tukikeskusta. Mentalwearin suunnittelemia kampanjapaitoja voi ostaa Suomen Mielenterveysseuran verkkokaupasta.

Karma Shop myy sertifioituja reilun kaupan vaatteita sekä luomupuuvillasta ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, joiden tuotantovaiheissa on tuettu kehitysmaiden työntekijöitä sekä ympäristöystävällisempiä tuotantotapoja.

MUMs helping mums tuo maahan eettistä designia eteläafrikkalaisten naisten pajoista. Tarjolla mm. vaatteita, koruja, laukkuja ja jopa huonekaluja.

Left-Online
Reilua kauppaa ja käsityötä suosivasta verkkokaupasta löytyy mm. koruja, vaatteita, kosmetiikkaa, pashmina-huiveja, tyynyjä yms. Sivusto on nykyään vain englanninkielinen.


Joulukin tulee joka vuosi:
Jos joulumieli on hukassa, anna sitä lahjaksi - saat samalla itsellesikin.


Joulukuussa alkaa myös vanha kunnon Joulupata-keräys haastemahdollisuuksineen. Kipaiskaapa siellä laittamassa muutama euro pataan. Niillä muutamalla eurolla viedään iso jouluilo johonkin perheeseen.

Muistathan myös Joulupuu-keräyksen, jolla Suomen nuorkauppakamarit keräävät joululahjoja eri kaupunkien lastensuojelun piirissä oleville lapsille. Kaipa melkein joka perheestä liikenisi pieni joulupaketti lapselle tai nuorelle, joka sen lisäksi, ettei ehkä voi edes mennä jouluksi omaan kotiin, näkisi muutoin Joulupukinkin menevän vain muille kylään?

Paikalliset lahjojenkeräyspaikat löytyvät omalta sivultaan, samoin kuin ohjeetkin. Helppoa kuin mikä, ja hyvä mieli kaupan päälle - sekä saajalle että lahjoittajalle. Suosittelen lämpimästi!


PS: Lisää vastaavia liikkeitä ja sivustojen linkkejä saapi lähettää. Päivitetään kun ehditään.
Kiitos vinkeistä, Marjut, Elvenroot, Qtea, Kulutusjuhlija, Vamppu, Jaatiina, Ilona ja Rndm.

(Edit 23.11.2008: Linkkejä päivitetty ja uusia lisäilty! Kaikkien linkkien pitäisi taas toimia. Jos jokin ei toimi, laitahan viestiä kommenttikenttään. :)

15 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Plan Suomella taitaa kuitenkin olla verkkokauppa?
http://www.planshop.fi/epages/Gagar.gpl/?ObjectPath=/Shops/Plan

Lisäksi tuli mieleeni listallesi ainakin Mentalwear: http://www.mentalwear.fi/

Wilhelmiina kirjoitti...

Kiitos Marjut! Lisäsin ne merkintään.

Kiva kun kävit kommentoimassa: blogisi oli minulle uusi mielenkiintoinen löytö, jonka käynkin heti tilaamassa Blogilistalta. :)

Kaura kirjoitti...

Huippua! Tällaiset listat ovat parhaita. Taidankin linkittää, kun seuraavaksi polkkaan :-)

Wilhelmiina kirjoitti...

Ooh! Ettäkö The Kaura linkittäisi minun blogiini...? En tiedä miten kestän tämän, sydän tykyttää jo ajatuksestakin...

Kestäisiköhän blogini ollenkaan sinun blogisi lukijamääriä? Mitä jos se nyrjähtää? Täällähän on ihan pölyistäkin. Alan heti siivota! Kääk!

:)

Kaura kirjoitti...

:-D Jos kerta mun ploki kestää mun lukijamäärät, niin kyllä teräksinen M/S Mina ne kestää!

ilona kirjoitti...

JOO!
ja tietenkin Amnestyn verkkokauppa!!

Wilhelmiina kirjoitti...

:D En tiä sanoo. Kohtapian keula vääntyy ja tulee lommoja kylkeen. Seuraavaksi ajankin Karille.

Kaikki sun miljoonat lukijat... hirvittävä suosio... Kultainen Kuukkeli... ensimmäinen bloggaaja presidentiksi... maailmanherruus... ah, kaikki sujuu suunnitelmien muk

Marjut kirjoitti...

Vinkittämiseen jää koukkuun! :-)

Törmäsin tähän viikonloppuna:
http://www.syopa.net/

Ja sitten on vielä Aforian, joka lahjoittaa 10 prosenttia tuotteiden hinnasta avustusjärjestöille:
http://www.aforian.com/index.php?path=/

Ja Animalian verkkokauppa:
http://animalia.fi/Default.aspx?tabid=1391

Ja Luontokauppa:
http://www.luontokauppa.com/

Nyt lupaan lopettaa. :-)

Wilhelmiina kirjoitti...

Kiitos lisälinkeistä! Lupaan laitella niitä tuonne ylös kunhan kerkiän (loppuviikosta?), mutta juuri nyt ei millään ehdi.

Mutta älä nyt ihmeessä lopeta vinkkausta, nämä vinkit ovat aina tarpeen! On huippuhienoa saada lisää tällaisia joululahjaideoita. Tiedä kuinka laaja bloggaus tästä vielä tuleekaan... :)

Jaatiina kirjoitti...

Samantapainen kuin tuo Lahjaksi lehmä -kampanja on myös Kirkon ulkomaanavun sivuilla. http://www.kua.fi

Näitä kahta aion käyttää parin lahjan verran tänä jouluna.

Vamppu kirjoitti...

Myös Interpedia tarjoaa mahdollisuuden lahjoittaa kouluruokaa ym. Etiopian lapsille ja lähettää joulukorttien asemesta sähköisen joulukortin:
http://www.interpedia.fi/kehitysyhteistyo/lahjoita_joulukortit.html . Muista myös "perinteinen" kummiksi ryhtyminen kotimaisen kansalaisjärjestön kautta!

Anonyymi kirjoitti...

Sitten on vielä suomalainen verkkokauppa Left-Online, jota pyörittää eräs jyväskyläläinen nuori mies. Hanke on vähän vasta alussa, mutta hi nyt sivustolta löytyy mm. reilun kaupan hopeakoruja, käsinsolmittuja mattoja ja elektroniikkaa. Sivusto on vähän vielä kesken, eikä tuotteita ole paljon, mutta tätä kannattaa ehdottomasti seurailla. Muutaman viikon sisällä julkaistaneen myös sivujen suomenkielinen käännös.

Rndm kirjoitti...

Tässä vielä yksi saman teeman lahjakauppa:

http://www.finsolid.fi/fi/osallistu/hyvan_mielen_kauppa

Wilhelmiina kirjoitti...

Kiitos! Lisään linkin merkintään kunhan ehdin taas vähän perehtyä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Teineille voi olla haastavaa ostaa lahjoja. Tässä hyvä artikkeli siitä mitä kannataa muistaa kun tilanne tulee eteen

Lahjaideoita nuorille

 
Clicky Web Analytics