tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Merkintöjä W-planeetalta:

Istuin tässä juuri koneen äärellä (lukemassa blogeja tietty), ja asunnollani kun on yleensä aika hiljaista, säpsähdin kun joku tuli iltakymmenen jälkeen soittelemaan ovikelloa ja koputtelemaan ovelle. No minähän en tosiaan avaa ovea jollen tiedä kuka siellä on (hyvästä syystä*), joten istuin vain ja kuuntelin. Kohta alkoi postiluukku kolista. Joku huuteli siellä luukusta epäselvästi, olin erottavinani jotain oven avaamisesta.

Huolestuin, että olisiko siellä sittenkin joku tuttu (vaikka millä hän olisi taloon tähän aikaan päässyt?) ja lähdin ovea kohti kuuntelemaan. Postiluukussa mutistiin sekavasti jotain, kuulin äänestä etten tuntenut häntä, humalassa tuntui olevan. "Avaa saatana...", ääni vaati ja jatkoi jotain. Sitten kuului jotakin äkäistä, postiluukun kolinaa ja lause loppui kiukkuisesti "...PASKA!" - ja henkilö kolautti luukun kiinni. Tuli hiljaista.

Palasin tietokoneelle. Noin 15 minuuttia myöhemmin kuulin kuinka (ilmeisesti oven takana elonmerkkejä tarkkaillut) vierailija palasi asuntoonsa.

*
Tällaista tämän talon elämä on. Ilmeisesti joku näistä talon hassunhauskoista asukkaista, joista yhtäkään en tunne millään tasolla, on saanut päähänsä että olen ärsyttänyt häntä jotenkin. Esimerkiksi siten, että seinänaapuri hänen toisella puolellaan, tai ala- tai yläpuolella, on pitänyt jotakin ääntä, ja hän on tulkinnut sen minun syykseni. Tai hän on riidellyt jonkun toisen naapurin tai siippansa kanssa ja päättänyt hankkia toisesta naapurista liittolaisensa - tai kerätä samantien listan nimiä riitakumppanin häätämiseksi. Tai on lukenut jonkun törkeän heippalapun ja päättänyt soittaa kaikki ovikellot läpi saadakseen kiinni sen joka sen on hänelle laittanut. Tai... oikeastaan mitä tahansa. Mikään syy ei tässä talossa ole mikään ihme. Yhteistä niille on yleensä että niihin liittyy läjäpäin aggressioita tai vaihtoehtoisesti kohdistamattomia seksuaalisia tarpeita.

Niin kuin sillä naapurilla, joka varastelee alakerran pyykkituvalta naisten alushousuja - suoraan koneesta, jollei muuten ole otollista tilaisuutta. Hän todennäköisesti asuu joissain niistä asunnoista heti siinä vieressä.

Taannoin - silloin vasta tuleva - kälyni oli kerran menossa ulos asunnostaan tässä samassa talossa, kun hän löi oven takaisin kiinni ja sanoi rauhallisesti veljelleni: "Mennään sittenkin vähän myöhemmin". Hetken päästä oven takana seissyt alaston mies palasi takaisin asuntoonsa.

Aina kotiin tullessani, ovea sulkiessa muistan olla hetken hiljaa kiitollinen siitä, että siinä on lukko.*****

Pikkujouluajan kunniaksi vielä hiukan jouluisia vinkkejä. Enjoy!

Ei kommentteja:

 
Clicky Web Analytics