lauantaina, helmikuuta 12, 2005

Henki & Elämä kirjamessut

Olin tänään tosiaan tuolla Henki & Elämä kirjamessuilla Finlaysonilla. Kirjoja tuli ostettua, mm. juuri se Finlandia-palkittu; kuka vielä muistaa mikä? Alla olevat kuvat ovat Murha Suomessa - kirjat ja todellisuus dekkaripaneelista Werstas -museon auditoriosta. Keskustelemassa kirjallisista murhista olivat dekkaristit Seppo Jokinen, Wexi Korhonen, Outi Pakkanen ja Matti Remes. Todellisuuspuolta valotti vuorostaan rikosylikomisario Ilkka Laasanen. Keskustelua oli juontamassa Aamulehden rikostoimittaja Pekka Parantainen.

Paneelissa selvisi mm. että kukaan kirjailijoista ei (onneksi) ollut todellisuudessa nähnyt ainuttakaan väkivaltaisesti kuollutta vainajaa, ja että rikosylikomisario Laasanen taas oli nähnyt niitä niin monta, ettei halunnut lähteä laskemaankaan. Jokaisella kirjailijalla on kuitenkin kuulemma alalla ystävä tai tuttava, jota voi aina konsultoida faktatietojen selvittämiseksi, esimerkiksi tämän tuikitärkeän seikan suhteen: Jos murhan uhri on maannut kuolleena lämpimässä asunnossa kolmisen päivää, minkä väriset täsmälleen hänen kasvonsa löydettäessä ovat? Tämäkin on yksi niitä asioita, joita ammattitaitoisen dekkaristin tulee jonkin kirjan suhteen todennäköisesti tietää. Harmi kyllä, keskustelijat eivät kertoneet kysymykseen vastausta. Eiköhän se tarvittaessa jostakin dekkarista löytyne.


Seppo Jokinen Posted by Hello


Wexi Korhonen Posted by Hello


Kaikki osallistujat Posted by Hello


Outi Pakkanen, Matti Remes ja Seppo Jokinen Posted by Hello


Wexi Korhonen ja rikosylikomisario Ilkka Laasanen
(nimi pöydän lapussa väärin kirjoitettu)
Posted by Hello

Niin mielenkiintoisia olivat keskustelut suomalaisen murhan luonteesta faktassa ja fiktiossa, että nytpä tulikin hyvä syy tutustua kunnolla ylläolevien kirjailijoiden tuotoksiin.

Ei kommentteja:

 
Clicky Web Analytics