keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005

Keisarin uusista v... - eikun siis, uutisista

Helsingin Sanomat kertoi tänään: "Ruotsissa on vangittu poissaolevana henkilö, jonka epäillään olleen osallisena ruotsalaisen liikemiehen sieppauksessa. Poliisi tietää vangituksi julistetun oleskelevan ulkomailla."

Voisiko joku selittää minulle, miten joku vangitaan, jos häntä ei ole edes saatu kiinni - ja miksi? Etäiset kaiut tietystä H. C. Andersenin sadusta vaivaavat minua. Ajatellaanpa tätä vähän aikaa. Seuraava keskustelu on hypoteettinen.

Poliisi: "Emme saaneet epäiltyä kiinni, koska hän pakeni Bahama-saarille, joten julistimme hänet vangituksi poissaolevana. Siitäs sai! Lain koura on kuulkaa pitkä. Ei taida enää kuulkaa Margarita maistua pojalle."
Toimittaja: "Ahhaa... että poissaolevana? Mitenkäs se tapahtuu?"
Poliisi: "No, tuota. Epäilty viedään poissaolevana oikeuteen, jossa hänet julistetaan vangituksi poissaolevana. Sitten hänelle laitetaan käsiraudat (poissaolevana, luonnollisesti), ja talutetaan poissaolevana selliin, jonne hänet jätetään virumaan ypöyksin."
Toimittaja: "Poissaolevana?"
Poliisi: "Juuri niin."
Toimittaja: "Mitenkäs tuota, jos saan kysyä, epäilty tarkalleen ottaen tuomitaan ja niin edelleen? Hänhän on siis tosiaan Bahama-saarilla."
Poliisi: "Ikävä kyllä poliisi ei voi näillä määrärahoilla miestä Bahamalta lähteä hakemaan, joten jollei hän tule sieltä oikeuteen, tuomiokin täytyy julistaa poissaolevana."
Toimittaja: "Siis syytetty on poissa?"
Poliisi: "Niin."
Toimittaja:"Ja tuomittu kärsii tuomionsa...?"
Poliisi: "Poissaolevana."
Toimittaja: "Hmm... mielenkiintoista. Tuota, täytyykin tästä lähteä. Kiitos haastattelusta."

--------------
Toimittaja: "Haloo. Onko Aurinkomatkat? Haluaisin varata matkan etelään. Löytyisikö iltapäivällä mitään? No, vaikka neljän-viiden tunnin päästä. Juu, sen pitäisi riittää. Ihan minne vain. Voinko maksaa käteisellä?"

Ei kommentteja:

 
Clicky Web Analytics